UX design & Grafisk Design til hjemmesider, apps og større interne systemer

Af Thomas Jensen, ejer Bluepoint

Grafisk Design og UX. Med god softwareudvikling bør følge et tilpasset grafisk design. Bluepoint råder over flere grafiske kompetencer og er med fra idéfase frem til projektafslutning.

Alt det der møder dit øje, når du sidder på nettet, har en folder i hånden eller ser på en plakat, det er grafisk design. Der kan altså både være tale om tryksager og digitale platforme. I dagens Danmark er det sidste dog en smule mere interessant. Hjemmesider kan designes på mange forskellige måder, og du har garanteret også set eksempler på nogle sider, som ikke var særligt imponerende.

Det at være grafisk designer skal nemlig ikke undervurderes. Især til hjemmesider  skal der en hel masse viden til, udover ”bare” det at kunne designe. Der er forskellige programmer og systemer, der skal konverteres og kodes, og så er det vigtigt, at brugervenligheden, også kaldet UX, tænkes ind i din hjemmeside.

Så sidder du og overvejer om du selv skal designe din hjemmeside, men føler at opgaven er svær at magte? Så er det ganske forståeligt, og det er værd at overveje at bringe en grafisk designer ind.

Bluepoint har mere end 20 års erfaring med grafisk design og brugervenlighed

UX design – hvordan kan Bluepoint hjælpe ?

Det er en fordel at bruge en grafisk designer, fordi din hjemmesides grafiske identitet er din virksomheds ansigt udadtil. Når nogen klikker ind på din hjemmeside, er det det første indtryk de får af din virksomhed, og hvis det ikke ser godt ud, så virker virksomheden også mindre kompetent.

Se eksempler på grafisk arbejde her

Med en grafisk designer kan I altså sammen finde frem til den stil og det udtryk, som passer godt til virksomheden og til målgruppen. Den grafiske designer kan samtidig sørge for, at din hjemmeside er let at bruge for alle besøgende. Et flot grafisk design en god UX del, er ydermere med til at fastholde dine besøgende på siden. Hvis man efterlader et professionelt udtryk, vil potentielle kunder vende tilbage.

Bluepoint har leveret grafiske løsninger både til apps, hjemmesider, webshops og tablets.

UX design og brugervenlighed – hvor vigtig er det?

UX står for user experience. Når du selv sidder på en hjemmeside eller app, så prøv at overveje, hvor nemt det er at finde hen til den information, du gerne vil finde. Eller hvor svært det er. Og hvad det betyder for din oplevelse. For at dine brugere også får en god oplevelse af dit produkt, skal brugervenligheden og tilgængeligheden være i top.

Se hvilke kunder vi hjælper

Brugervenligheden på en hjemmeside er uhyggelig vigtig. Hvis det er svært at finde rundt på din hjemmeside, så får brugeren ikke den optimale oplevelse. Hvis du f.eks. har en webshop, hvor du sælger noget, men brugeren ikke kan finde hen til produkterne, så bliver der heller ikke købt noget. Når du skal finde en grafisk designer til at opsætte din hjemmeside, er det derfor en god ide at lede efter en som også kan klare selve UX delen. En UX designer skaber mockups og kan hjælpe med brugertests. Dette gælder både i forhold til apps, hjemmesider og webshops.

UX design Grafisk Design Scenorama

Nyt UX design design på din hjemmeside eller nye app?

UX design og grafisk design iPadpro

UX design og grafisk design til tablets og mobil

Nu til dags er der især fokus på, at mobilen er blevet vores primære platform. Det er den vi hele tiden har på os, og derfor giver det også god mening, at vi tilgår de fleste hjemmesider og selvfølgelig apps fra mobilen. Når du skal have designet en ny hjemmeside, så er det derfor vigtigt at der også findes en mobilversion af dit site.

Vil du gerne have mange besøgende på din hjemmeside eller app og sørge for at salget optimeres bedst muligt? Så er det altså en grafisk designer med ekspertise i UX design, du skal have fat i.

Kontakt Bluepoint for at høre nærmere om dine muligheder.